hösten är alltid en nystart

Det känns som att hösten sätter igång på riktigt så snart man börjar plugga/jobba igen. Andra halvan av det här året har jag satt igång med att ta tag i saker som behöver tas tag i för min egen skull, och utmana mig själv genom att plugga/jobba med sånt jag egentligen tycker är jobbigt, men vill bli mer bekväm med! Jag hade kunnat skriva världens längsta inlägg om det här, men jag ska försöka sammanfatta lite kort vad jag snackar om.
 
Jobba som forskningsassistent - Under september jobbar jag för Kungliga tekniska högskolan och Malmö högskola som forskningsassistent, vilket i det här fallet innebär att jag måste göra typ 30-50 telefonintervjuer med fastighetsägare i Landskrona. Alltså, jag ogillar att prata i telefon överlag, men att ringa okända människor såhär är fan magont på riktigt! Haha. Men det blir lättare för varje gång, och jag vill verkligen bli bekväm med telefonsamtal. När detta jobbet är över ska jag leta upp något mer som jag vill bli bättre på och tjäna pengar på att göra det, haha!
 
Plugga geografiska informationssystem - Den här terminen pluggar jag på Lunds Universitet. Vi läste lite GIS på utbildningen i stadsplanering, och jag funderade seriöst på att hoppa av utbildningen då... Det var SÅ segt och drygt att jag blev chockad över mig själv när jag sökte till en hel termin med skiten. Haha! Meeeen, jag inser att jag har nytta av det. Sen vill jag fasiken bli bli grym på det också så att jag kan göra något konkret, för min examen bygger alldeles för mycket på teori. 
 
Långsiktigt sparande - Fuck my life alltså, mina föräldrar har aldrig lärt mig något om långsiktigt sparande, utan det är först NU jag inser hur viktigt det är. I somras läste jag två böcker om sparande och investeringar och öppnade två sparkonton på två olika banker. Ingen av dem är banken där jag har mitt transaktionskonto, utan jag ville göra det så svårt som möjligt för mig själv att komma åt sparpengarna. Nyligen skaffade jag dessutom en aktiedepå och ska sätta igång med aktiehandlandet också, så snart min lön kommer! Allt detta ni, detta är fan stort för mig! Målet är att köpa en lägenhet om ett par år!
 
Tandställning - Ända sedan jag var liten har jag velat göra något åt mina sneda tänder. Men det har alltid varit ett nej från mina tandläkare eftersom det är en estetisk korrigering, och en ganska liten dessutom. Är det inget fel på bettet får man stå ut, och mitt bett är tydligen nästan perfekt. Men vad gör det när man inte vill skratta för att man ogillar sina tänder? I november ska jag på konsultation hos en specialist på tandreglering, och förhoppningsvis äntligen få fixat mina sneda framtänder! Lär bli dyrt, men så värt det.
 

Kommentera här: